Clubs

De Nederlandse Organisatie van ModelAuto Clubs NOMAC is de enige overkoepelende modelautosport-organisatie in Nederland die erkend is door de European Federation of Radio-Operated Model Automobiles EFRA en de wereld overkoepelende bond International Federation Of Model Auto Racing IFMAR  In die hoedanigheid is NOMAC belast met de promotie van de modelautosport in Nederland en met de controle op de organisatie en veiligheid.
De leden van NOMAC zijn verenigingen en stichtingen die het beoefenen van de modelautosport als hoofddoelstelling hebben. Deze leden zijn per tak van sport ingedeeld in secties en kiezen uit door hen voorgestelde kandidaten een Sectiebestuur. Dit Sectiebestuur is vervolgens vertegenwoordigd op de overkoepelende Algemene Ledenvergadering, evenals de vertegenwoordigers van de leden.
De NOMAC kent momenteel 8 secties: Brandstof Circuit Large Scale 1:5, Brandstof Circuit 1:8, Brandstof Circuit 1:10, Electro Circuit 1:10, Electro Circuit 1:12, Brandstof Offroad Large Scale, Brandstof Offroad 1:8, en Electro Offroad 1:10.
NOMAC heeft een transparante, democratische organisatie waarin alle leden gelijkwaardig zijn.
NOMAC zorgt er onder andere voor

 

  • Dat iedere aangesloten club en vereniging en hun leden door middel van een overkoepelende verzekering zijn verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid;Dat jaarlijks het Modelautosportjaarboek wordt uitgegeven, waarin alle leden, reglementen en bijzonderheden per sectie zijn opgenomen;
  • Dat veiligheid voor publiek en rijders optimaal is door voorwaarden aan circuits en deelnemende modelauto’s;
  • Dat haar leden worden geassisteerd bij het verkrijgen van vergunningen of het oplossen van andere problemen; en
  • Dat de wedstrijden worden gecoördineerd opdat niet twee organisatoren vlak bij elkaar op hetzelfde moment een evenement organiseren.


Indien u interesse heeft in het lidmaatschap van uw vereniging of stichting, of indien u meer informatie wenst, nodigen wij u gaarne uit om kontakt met ons op te nemen opdat wij in een vrijblijvend en open gesprek kunnen toelichten wat het lidmaatschap van de NOMAC voor u en uw leden kan betekenen.

 

 

Verenigingen

AMCA  [Apeldoorn]

HFCC  [Den Haag]

HMRC  [Den Helder]

MAC De Baanbrekers  [Rucphen]

MAC Vlijmen  [Nieuwkijk]

MACH  [Heemstede]

MBC De Sluis  [Gouda]

MRCZ  [Ritthem]

MRG  [Genk] [B]

MRM [Lelystad]

RACO 2000  [Utrecht]

RC Hotwheels  [Deventer]

REAL 80  [Groningen]