Elektro Seizoen 2017

 

Bij deze willen wij als sectie EC10, dit jaar vertegenwoordigd door Jeffrey Jongeling en Rob Jansen, e.e.a. toelichten over het komende NK seizoen.

 

In het voortraject en ter voorbereiding op komend seizoen zijn wij met het Nomac AB en diverse vertegenwoordigers van verenigingen in NL met elkaar om de tafel gegaan. Dit om te evalueren en leren van voorgaande seizoenen, en met z’n allen vooruit te kijken naar hoe we het 2017 seizoen vorm gaan geven.

 

Belangrijk hierin is de uniformiteit die we in Nederland proberen te bereiken. Dit houd in dat wij als EC10 sectiebestuur een technisch reglement hebben opgesteld waarvan wij denken dat dit in Nederland breed gedragen zal worden. Na overleg met de voorzitters van verenigingen is dit door de meerderheid bevestigd en ondersteund. Veel clubs zullen volgen, of in ieder geval hetgeen toelaten, dat wij als EC10 sectiebestuur hebben opgesteld als technisch reglement voor de elektro klassen.

 

Daarnaast is ons opgevallen dat er veel te doen is geweest over de huidige licentiestructuur. Dit strookt niet met hetgeen wij proberen te bereiken, namelijk de drempel tot deelname aan een NK te verlagen. In overleg met het Nomac AB en de aanwezige clubs op de ALV is ingestemd om als proef hier in 2017 vanaf te zien voor de sectie EC10. Dit betekent concreet dat komend seizoen niet voorafgaand aan het seizoen een licentie dient te worden aangevraagd (helaas vervalt hiermee wel de officiële NK status).

 

Komend jaar kan iedereen zich per wedstrijd inschrijven in de TW stock, TW modified en F1 klasse. Deelname hieraan bedraagt dan 15 euro voor de zondag, de zaterdag kan er in overleg gereden worden op de betreffende club tegen het gastrijderstarief. De inschrijving sluit bij de meeste clubs op donderdagavond. Op dat moment wordt vastgesteld en gecommuniceerd of een klasse / de wedstrijd door gaat. Doorgang van een klasse is vanaf 7 inschrijvingen, doorgang van het weekend bij doorgang van minimaal 1 klasse.

 

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn kan contact opgenomen worden met ons via  ec10@nomac.nl

 

Jeffrey Jongeling & Rob Janssen.

 

Bijlagen


TitleOmschrijvingLink
Nomac EC10 flyer 2017Openen