EK 40+

Vandaag zijn de finale’s verreden van de EK 40+ bij de Baanbrekers in Rucphen. In de 1:10 klasse 2 Nederlandse rijders die de finale haalden door in een zeer natte halve finale het hoofd “koel” te houden. Martijn van Aarden eindigde na een zeer netjes gereden finale als 9e en Eddie Rombouts als 8e.

 

De 1:8 klasse kon in de halve finale’s wel op een droge baan van start en na de halve finale’s was het Jack Ermen die de TQ pakte, direct gevolgd door Arie Manten en Frank Baggen.

Tijdens een zeer spannende finale waarbij Jack met een kapotte achtersnaar te kampen kreeg waren het Frank en Arie die met een rijder uit Zwitserland continue in gevecht voor de leiding waren. Met nog 5 minuten te gaan leek het erop dat de Zwitserse rijder de finale ging winnen maar helaas voor hem maakte hij een fout bij het uitkomen van de pitsstraat die hem een stop en go opleverde omdat hij een andere auto raakte.  Frank nam de leiding over, op een halve ronde gevolgd door Arie die goed terugkwam nadat zijn auto bij de bandenstop afsloeg wat hem een ronde achterstand opleverde op dat moment.

Na 45 minuten was het Frank die de 40+ EK winnend afsloot gevolgd door Arie en de rijder uit Zwitserland op de 3e plaats.

Gefeliciteerd heren met het behaalde resultaat.